Over ons

Karina Schermer

Van jongs af aan verslingerd aan paarden. De Welsh pony's kwamen in beeld toen het paardrijden voor mij "in my 40's" wegens versleten rug steeds minder mogelijk was. Ik besloot me toe te leggen op de mensport en vond in de Welsh pony daarin voor mij een heerlijk ras.

Het fokkersbloed in mij en echtgenoot Arjan kwam ook weer boven, maar gezien het me toch teveel moeite kost om ook weer afscheid te nemen zijn we daarmee gestopt. Maar mijn paardenhistorie is behoorlijk divers! Zeer brede interesse in de diverse disciplines en rassen. In de sport actief geweest met diverse paarden t/m Z-dressuur,  maar ook op pro-niveau Western-wedstrijden in binnen- en buitenland gereden. Met de Iberische paardenrassen Andalusier en Lusitano ging ik terug naar de oude liefde: de klassieke dressuur. Hiernaast bezig met vrijheidsdressuur, natural horsemanship, langeteugelwerk en mennen. 

Begon intussen zo'n 25 jaar geleden professioneel in de paarden, o.a. in africhting en handel en runde 12 jaar lang een manegebedrijf. Momenteel heb ik samen met Arjan Kaasboerderij Brandrood   en ben daarnaast ook nog steeds werkzaam als freelance instructeur/trainer onder de naam HorseReasons. Van huis uit de liefde voor paarden en pony's meegekregen, Spotlight Stables is de stal van mijn ouders waarin zij zich bezig houden met de American Miniature en NMPRS paardjes. In die fokkerij vindt mijn grote belangstelling/fascinatie voor kleurengenetica zijn oorsprong, daar leer ik graag nog steeds meer over.


Arjan Schermer

Na een carrière in de wereld van biologische en fairtrade producten, nu zelf aan de basis hiervan werkzaam met onze biologische boerderij Brandrood op Landgoed Kernhem in Ede, waar we een bijzondere kaas maken van de melk van onze kudde Brandrode koeien. In het verleden heb ik me vele jaren bezig gehouden met de fokkerij van KWPN-springpaarden. 

Een boeiende maar ook moeilijke wereld waarin het niet eenvoudig is om overeind te blijven zonder ruime financiële middelen en mogelijkheden om fokproducten zelf aan te houden en te laten trainen. Toch een aantal mooie keuringsresultaten mee mogen maken en veulens groot mogen brengen die momenteel o.a. in Zwitserland en Scandinavië succesvol zijn. Onze beste merrie Ullkenney (Elite Sport) is nog steeds in ons bezit maar inmiddels ook met fokkerij-pensioen.

Intussen vermaak ik me prima met de gezamenlijk hobby van de welsh pony's.